A apărut zmeura galbenă !- Zmeura de şampanie – Vânzări pilot în Marea Britanie începând de mâine

O zmeură de culoare galbenă va intra de mâine în reţeaua magazinelor Tesco din Marea Britanie. Această zmeură este cultivată exclusiv pentru Tesco de către Hall Hunter în localitatea Berkshire, unul dintre cei mari cultivatori de fructe de pădure din Anglia, cunoscut mai ales pentru producerea de fructe de pădure neobişnuite.

Zmeura şampanie va fi testată pentru început în 10 magazine din Sud – Estul Angliei, şi în cazul în care vor deveni populare vor fi vândute la nivel naţional de anul viitor.

Culoarea galbenă provine din pigmenţii naturali, care sunt în mod normal ascunşi de nuanţa roşu puternic. Ele devin mai puternice atunci când pigmentul roşu lipseşte din boabe. Specialiştii de la firma britanică au obţinut acest soi cu fructe galbene printr-o modificare genetică naturală prin încrucişarea a două soiuri roşii.

Ciara Grace, expert în fructe a magazinelor Tesco declară : „ Britanicii iubesc fructele de pădure, anul acesta am văzut o cerere excepţională , în special datorită calităţii mari a fructelor , fiind crescute în condiţii perfecte.”

„ De-a lungul ultimilor ani, am văzut producători britanici mult mai îndrăzneţi în producerea de soiuri diferite de fructe de pădure tradiţionale, inclusiv zmeura de culoare neagră. Acum, odată cu sosirea pe piaţă a acestui soi auriu, zmeura de şampanie, consumatorii au de unde să aleagă din cele 3 culori disponibile.”

Zmeura champagne este bogată în antioxidanţi, şi este cultivată exclusiv pentru gigantul Tesco. Un coşuleţ de fructe de circa 125 de grame va costa 1, 5 lire sterline.

Prin ce se deosebesc aceste fructe de zmeură galbenă faţă de cele roşii? În primul rând sunt mai aromate şi au un gust mai intens. Tot din gama zmeurii neobişnuite este şi zmeura neagră, aşa numita Blac Mac, cu o aromă profundă dar mult mai dulci decât soiul Blackberry.

Reţeaua Tesco se zvoneşte că este printre potenţialii cumpărători de anul acesta a magazinelor Real din ţara noastră.

 

Comments are closed.