Atelierul de Proiectare

Noi proiectăm România verde de mâine !

S-a lansat Atelierul de Proiectare, o firmă ce vrea să aducă ceva nou în peisajul arhitecturii peisagere din România. Modelăm peisajul pentru a desena România verde de mâine și pentru a reface legătura, pierdută, dintre om și natură. Efectele peisagistice, care până mai ieri nu erau posibile, vor deveni prezente în mediul urban și rural, cu ajutorul nostru.

Noi redăm României peisajul natural cu ajutorul arhitecturii peisagere.

       Spaţiul verde constituie o componentă principală a ansamblului urbanistic, prin funcţiunile multiple pe care le îndeplineşte, ca element de recreere și odihnă a populaţiei, dar  şi de completare a ansamblurilor arhitecturale dintr-un oraș.  Spaţiile verzi, pe lîngă rolul lor de agrement, contribuie la calitatea mediului (caracter ecologic), au rolul de a regla temperaturile ridicate a aerului (cu ajutorul apei) şi de a reprezenta un filtru împotriva poluării aerului (specii de arbori și arbuști, care au masa foliară mare şi sunt rezistenţi la poluare). Punem  în valoare  relieful natural existent, în scopul obţinerii de perspective variate şi valoroase, dar și de a accentua jocurile de lumină și umbră, cu intervenţii minime de modelare şi geometrizare. Consolidările necesare se fac prin lucrări care se înscriu în mod armonios în cadrul natural şi care evidențiază cît mai puţin intervenţia omului.  Proiectăm oglinzi de apă de forme diferite, asemănătoare cu cele intalnite în natură, fântâni, cursuri de apă șerpuitoare, cascade printre stînci, stâncării și rocării, alpinarii. Crearea unor compoziţii armonioase de forme, texturi, culori şi miresme, cu ajutorul vegetaţiei, apei, pietrei, lemnului, sticlei şi a elementelor construite, reprezintă cea mai importantă componentă a arhitecturii peisagere.  Acordăm cea mai mare importanță detaliului și elementelor compoziționale. La proiectarea compoziţiei vegetale, respectiv la stabilirea speciilor dendro-floricole şi a modului de folosire a acestora, în funcţie de metoda de sistematizare a unităţii de spaţiu verde, de condiţiile naturale şi de efectele peisagistice urmărite, se recomandă să se ţină seama de principalele caracteristice ale speciilor dendro-floricole folosite. Proiectăm dispunerea vegetației  într-un mod cît mai natural şi totodată decorativ, pentru un ambient plăcut, pentru a crea spațiu sau adâncime acolo unde nu există, pentru a masca construcții inestetice, sau pentru a separa anumite secțiuni.  Grupurile de arbori şi arbuşti vor constitui amestecuri de esenţe, culori, forme şi de dimensiuni cît mai variate, din punct de vedere estetic și compozițional. Pentru realizarea unor efecte decorative și pe timpul nopţii se va acorda o deosebită atenţie sistemului de iluminare a spaţiului verde, cu ajutorul căruia se va urmări să se sublinieze anumite aspecte ale compoziţiei, valorificarea  în special  a coloritului și formelor panterelor, valorificarea perspectivelor și a amenajărilor cu apă, prin utilizarea surselor de lumină adecvate.

 

Pentru informații, cereri de ofertă, consultanță, ne puteți contacta prin e-mail,  la adresa de e-mail contact@iseoverde.ro, sau  prin poștă, la adresa – Atelierul de Proiectare, str. Lt. Gheorghe Saidac, nr. 8 / 21 , sector 6, Bucuresti.

Ing. Peisagist Gabriela Chiorcea – 0742.088.004.

Ing. Claudiu  Constantin – 0744.53.99.55.  

Atelierul de Proiectare vă pune la dispoziție, atât ingineri peisagiști, cât și designeri sau artiști plastici, care să dea formă și viață oricărei amenajari peisagistice. O echipă de profesioniști vă stă la dispoziție pentru proiecte de amploare sau proiecte exclusive, așa cum încă nu sunt în România.

 

Dăm formă peisajului !

Serviciile noastre

– Analize specifice site-ului.

– Proiectare peisageră 2D și 3D.

– Proiectare peisageră de parcuri și grădini, urbane și rurale.

– Servicii complete de arhitectură peisageră.

– Design de proiect unicat, atât ca amenajare, cât și ca mobilier.

– Asistență de specialitate în perioada execuției lucrărilor.

– Proiectarea elementelor construite, ex: chioșcuri, foișoare, pergole, mobilier.

– Proiectarea de parcuri rurale, conforme cu ultimele norme europene, consultanță și asistentă pentru gestionarea amenajării peisagere.

– Gestionarea (întreținerea) Amenajărilor Peisagere. – Arta verde pentru pasionați.

Comments are closed.