Cea mai mare cascada de interior se construieste in Singapore | Project Jewel ne va aduce cel mai mai bun aeroport din lume ( Video )

Cunoscut sub numele de Project Jewel, noul terminal din sticla se va construi langa terminalul existent din Aeroportul Changi Singapore. In anul 2014 acest aeroport a primit distinctia Airport World Awards fiind declarat cel mai bun aeroport din lume cu un trafic de 17 milioane de pasageri.

Proiect_Jewel_1

Noul proiect cunoscut sub numele de Project Jewel, in valoare de peste 1,2 miliarde de dolari prevede construirea unui terminal alaturi de terminalul existent care trece printr-o revizuire majora pentru a putea creste capacitatea anuala la peste 24 de milioane de pasageri.

Proiect_Jewel_2

Proiect_Jewel_3

Proiect_Jewel_4

Noul terminal, cu un design futurist sub forma de pahar, va fi realizat din otel si sticla, va avea cinci etaje deasupra solului si cinci etaje in subteran si este programat sa fie deschis in 2018. Cascada sub forma de Vortex va fi elementul central ce va taia respiratia oricarui vizitator pentru ca va avea o inaltime de peste 40 de metri si va fi cea mai mare cascada de interior din lume.

Proiectat de o echipa de arhitecti condusa de renumitul arhitect Moshe Safdie, terminalul va avea in plus magazine high-end si un hotel de 130 de camere operate de celebrul lant hotelier YOTEL.

Proiect_Jewel_5

Proiect_Jewel_6

Proiect_Jewel_8

Proiect_Jewel_7

Oficialii descriu noul terminal ca fiind o “ vale idilica a peisajului verde completat cu cascade de o frumusete rapitoare” unde vizitatorii pot merge intr-o excursie de interior cu un confort de 5 stele si aer conditionat. Noul terminal va gazdui una din cele mai mari colectii de plante de interior din Singapore. Cascada Vortex va fi amplasata in centrul complexului si pe timp de noapte se va transforma intr-un spectacol de sunet si lumini cu efecte speciale. Atractia de top va fi aceasta gradina imensa dispusa pe 5 etaje care va cuprinde cea mai completa colectie de plante.

Cand se va deschide in 2018, Jewel va avea cinci etaje deasupra solului si cinci etaje subterane si o amprenta la sol totala de 1,4 milioane de metri patrati.

Comments are closed.