Cum amenajam gradina unui castel modern

De cele mai multe ori , atunci cand un client doreste o amenajare cu totul speciala pentru gradina sa, putem spune exclusiva, este greu sa vii cu o idee noua mai ales ca gusturile s-au slefuit pe parcursul timpului si fiecare isi doreste ceva cu totul deosebit.

Pentru cei care doresc sa produca bani si sa construiasca un motel, sau un restaurant de forma unui castel, atunci lucrurile devin mai simple daca punem totul sub lupa profitului. Nici o investitie nu este prea mare daca ne dorim sa atragem clientii prin caracterul si nota care o da  prima impresie a privitorului. Daca avem o afacere care produce profit, o afacere din turism, turism rural, sau un restaurant , atunci amenajarea exterioara este cel mai important pas in desavarsirea constructiei noastre.

Nu putem sa ne atragem clientii fara un peisaj deosebit, nu putem sa facem clientul sa revina fara servicii ireprosabile si fara un ambient primitor. Avem nevoie de personal calificat, de bune maniere si multa finete in amenajarile interioare, sau in alegerea specificului. Consultarea unui arhitect peisagist este esentiala pentru o amenajare desavarsita.

De aceea, firmele de amenajari peisagere care se respecta au oferte din cele mai variate, ofera servicii complete de arhitectura peisagera. Nu este simplu sa proiectezi si sa realizezi o amenajare a unui castel modern, sau a unui restaurant ce se doreste o reinviere a stilului medieval. Agroturismul la noi in Romania ar trebui in urmatorii ani sa se dezvolte si sa ne aduca mai multi turisti straini, pentru ca slava Domnului, avem ce oferi. De la bucataria ardeleneasca, pana la bucataria moldoveneasca, bucovineana sau cea dobrogeana, tara noastra poate atrage foarte multi turisti in urmatorii ani. Peste cativa ani vom fi o “parte “ a Europei, si este foarte posibil ca sa devenim mult mai atractivi decat “conationalii” nostri vest-europeni in primul rand prin preturi mult mai mici si daca ne dezvoltam si serviciile la un nivel competitiv cu siguranta ca vom fi alesi de catre potentialii turisti din tarile asiatice sau din Rusia.

Oferim servicii complete de amenajari exterioare si proiectare peisagera pentru proiecte exclusive de amploare. Servicii complete de intretinere pentru cei care doresc o gradina exclusiva. Pentru informatii si cerere de oferta va rugam folositi adresa de e-mail contact@iseoverde.ro sau la numarul de telefon 0744539955.

Cum putem amenaja gradina unui castel?

Chiar daca pare simplu la prima vedere , spatiul din jurul unui castel poate fi amenajat in stil medieval daca respectam cateva conditii. Avem nevoie categoric de o amenajare de apa, sau de un curs de apa artificial pentru a crea acea “ bariera”, sau “ lac” din fata castelului , asa cum il stim cu totii din cartile de istorie. Un curs de apa artificial nu este simplu de realizat. Impune respectarea unor reguli, a unei pante ce trebuie date intregului curs pentru a dirija apa asa cum ne dorim. Nu vom da aici detalii de constructie a elementelor ce alcatuiesc o gradina, doar le vom enumara pentru a face cunostinta cu ele si pentru a le analiza la nivel macro, daca putem sa spunem asa.

Am luat ca studiu in aceasta idee, de amenajare a gradinii unui castel, acest castel Hollywoodian, construit relativ recent in California, ce se doreste a fi o alternativa pentru cei ce doresc sa petreaca anumite momente din viata lor in ambianta unui castel medieval.Castelul se numeste “ The Hollywood Castle “ , si este amplasat pe unul din dealurile ce strajuiesc cetatea filmului.  Ideea pare foarte buna si pentru noi in Romania, o pensiune sub forma unui castel, sau un restaurant cu numele “ La castel” poate fi o o idee de afacere foarte buna, mai ales daca o amplasam in apropierea unui centru urban , unde toata lumea isi doreste o iesire din rutina zilnica  la sfarsit de saptamana . Ce poate fi mai frumos decat sa iei masa la un castel medieval servit de cativa ospatari imbracati specific Evului Mediu.

Elementul principal in amenajarea noastra cu siguranta ca este piatra. Asa cum ea este prezenta pe toata suprafata peretilor , pentru ca este specifica constructiilor medievale, tot asa va trebui sa o avem peste tot in gradina noastra. Pentru a completa peisajul in mod armonios, piatra va avea un rol hotarator in amenajarea noastra. Putem realiza din ea o stancarie acoperita de vegetatie diversa, putem “imbraca” intregul nostru curs de apa cu piatra decorativa, putem realiza cateva grupuri de piatra care sa se integreze elegant in amenajarile plantelor dispuse in gradina.

Un alt element care trebuie sa –l avem in vedere este alcatuirea unor grupuri de arbori si de arbusti in jurul castelului nostru. Asa cum se vede si in aceste imagini, grupurile de arbori sunt esentiale in alcatuirea amenajarii de frontiera.

Pentru stancaria propusa putem folosi cu succes diferite specii de pinus “ mugo”, sau pin pitic, diverse graminee care acopera foarte bine piatra decorativa si ii confera o nota de eleganta aparte.

Un alt element care trebuie sa –l avem in vedere este lemnul. Putem construi un podet peste cursul nostru de apa, sau cateva treceri destul de interesante, chiar putem construi cateva elemente de mobilier de exterior atat de necesar intr-o gradina.

Iata cateva specii de arbori care putem sa-I folosim pentru realizarea unor grupuri de arbori in apropierea frontierelor : Acer saccharinum – Paltinul argintiu , Albizia julibrissin –  Arborele de matase sau mimosa,  Alnus glutinosa  – Anin negru , Betula pendula – Mesteacan ( cu port erect sau pendul) , Catalpa bignonioides –  Catalpa , Cercis siliquastrum – Arborele lui Iuda , Cotinus coggygria – Scumpia (arbust) , Deutzia sp. – Arbust cu frunze cazatoare , Gleditsia triacanthos – Gladita , Paulownia tomentosa – Arborele printesei , Platanus hibrida – Platanul , Pyrus salicifolia  , Robinia sp. – Specie de salcam american , Sophora japonica – Salcamul japonez , Sorbus aria – Arbore foios , Quercus rubra – Stejarul rosu , Tilia sp.  – Teiul.

Comments are closed.