Grădina – amenajări floricole exterioare

Preocuparea omului pentru crearea şi întreţinerea unei grădini este veche, trecând de la iniţiala formă strict ultilitară, până la aspectul de agreabil si decorativ. Originea grădinii se confundă cu agricultura preistorică , noţiunea propriu-zisă de „”grădină”” concretizându-se pe parcurs. Indiferent însă dacă scopul este utilitar sau numai decorativ, grădina reprezintă o lucrare realizată de om, supusă unor principii de compoziţie a elementelor cu care lucrează – terenul cu variatele sale aspecte, materialul viu ( arbori, arbuşti, flori etc), elementele de construcţie ( alei, scări, terase, pergole, bazine de apă, minicascade etc).

Firma noastră işi propune să prezinte grădinarilor amatori, articole si noutăţi din domeniul amenajărilor de grădină, lucrări executate de către noi , propuneri de amenajări peisagere. Ne propunem să punem în valoare câteva posibilităţi de înfrumuseţare a spaţiului de lângă casă, idei pentru amenajările spaţiilor verzi, idei pentru amenajarea spaţiilor din jurul edificiilor publice, cât şi proiecte in derulare spre dezbatere interactivă.

Deoarece grădina şi farmecul ei constau tocmai în transformarea în timp de la o zi la alta, creând acea diversitate, întreţinerea ei nu trebuie neglijată, trebuie prevăzută din timp şi făcută în bune condiţii, asigurând numai astfel un permanent aspect îngrijit şi plăcut.

O compoziţie reuşită va fi aceea care se remarcă prin simplitatea în asamblarea volumelor şi liniilor, evitând o aglomerare de elemente, de flori şi plante ceea ce dă aspectul unei abundenţe forţate şi inexpresive. Foarte mulţi designeri folosesc pietrele de munte aruncate care şi cum, îngrămădesc materialul viu fără un studiu atent şi fără a privi grădina prin anotimpuri de exemplu.

Fiţi bineveniţi pe site-ul nostru , navigare plăcută, şi mult succes in amenajările dvs.

Echipa iSEO.

Comments are closed.