Grădina ta – o extensie a personalităţii tale unice

O grădină deosebită este o minune absolută,ne va îndemna spre relaxare, ne va deconecta de la stresul cotidian.Grădinile noastre sunt surse de relaxare si plăcere. Astfel, în după amiezile de vară, după o zi de serviciu, o sesiune de meditaţie va pătrunde adânc în sufletul nostru, ceremonia de ceai de la ora 5 va îndulci gustul vieţii şi ne va adăuga un plus de gânduri curate. O amenajare deosebită are puterea de a ne scoate dintr-o stare proastă,aşa cum pentru a scăpa de unele griji unii grădinari pasionaţi se refugiază uneori în curăţarea florilor de trandafir,curăţarea muşcatelor, deconectându-se de problemele cotidiene. Doar privind o grădină încântăm ochiul,sufletul şi mintea.Un grup de cercetători din Statele Unite afirmă că grădina, pasiunea grădinăritului,precum şi o oră de relaxare pe zi combate mai eficient depresia şi  tulburările de dispoziţie asociate cu fenomene de inhibiţie şi durere morală.

Hippocrate a descris ca depresie  oboseala, reducerea şi tulburările de memorie, durerea apare cu o reducere marcată în sine şi sentimente puternice de vinovăţie. Este, de asemenea, caracterizată prin perioade lungi de tristeţe şi disperare, primele lucruri care dau plăcere îşi pierd brusc interesul, iar persoana nu mai este capabilă să facă faţă problemelor de zi cu zi, această tulburare tinde să afecteze viaţa celor afectaţi. Specialiştii americani afirmă că o oră pe zi petrecută în grădină este mai eficientă decât tratatea depresiei cu ajutorul medicilor. Deasemeni, o plimbare prin grădină este un remediu eficient împotriva depresiei pre-menstruale si a depresiei post-natale.

Conform studiilor, compoziţiile floricole din grădină trebuie să urmărească rolul psihologic al amenajării,iar unele plante folosite în amenajare ne pot aduce o stare de fericire. Misterele stării de fericire, de asemenea, se află în transformările misterioase care apar în natură, mai precis în schimbările fiziologice care au loc în corpul nostru sub acţiunea unor ingrediente diferite care sunt conţinute în produsele alimentare,în plantele medicinale pe care le consumăm,plantele care ne înconjoară. Luând în considerare faptul că suntem în mare parte ceea ce mâncăm,  unele plante medicinale ne pot ajuta,trezi şi amplifica starea de fericire, buna dispoziţie, calmul şi echilibrul.

Iată câteva specii de plante pe care vi le recomandăm să le folosiţi în amenajările floricole interioare si exterioare,ele au dovedit în decursul timpului că au proprietăţi benefice asupra omului, şi sunt utilizate din cele mai vechi timpuri în amenajări sau în decorarea locuinţelor.

Gingko biloba – arborele de ginko biloba originar din China

Passiflora incarnata –floarea pasiunii

Melissa officinalis – are o aroma placută,de balsam de lămâie

Verbena officinalis – verbena, o găsiţi peste tot la producătorii de flori pentru      balcon, flori pentru ghivece suspendate.

Ocimum basilicum – busuiocul,este foarte bine să-l plantaţi in grădină, apreciat în întreaga lume.

Foeniculum vulgare – chimenul dulce,fenicul, foarte utilizat în Grecia Antică.

Valeriana officinalisvaleriana,una din cele mai eficiente plante medicinale pentru sedare.

Bacopa monnieribrahma, originară din India, binecunoscută pentru proprietăţile ei asupra funcţiilor celebrale.

Nelumbo nucifera – floarea de lotus,kamala, apreciată pentru efectele ei calmante şi revigorante.

Emblica officinalisamalaki, fructele de amalaki sunt un mod natural puternic pentru a combate stresul şi îmbunătăţirea funcţiilor mentale şi intelectuale.

Terminalia chebula – fructele de haritaki, apreciate in tradiţia tibetană.

 

Mult succes!

 

Comments are closed.