Grădini celebre (III) – În Anglia s-a vândut una din cele mai frumoase proprietăţi.

Acest conac de lux , situat în Marea Britanie, Surrey, a fost vândut recent pentru 35 milioane de lire sterline după ce a stat 6 ani pe piaţa imobiliară agenţii de vânzări au reuşit să-l vândă la jumătate din preţul iniţial. Preţul iniţial de 75 de milioane de lire sterline a fost „tăiat „ în fiecare an până s-a reuşit vânzarea după aceşti 6 ani de piaţă imobiliară blocată.

La începutul acestui an casa a fost preluată de către guvernul irlandez datorită faptului că proprietarul Leslie Allen- Vercoe nu mai putea plăti ratele la bancă. Dl. Leslie Allen-Vercoe a cumpărat proprietatea în anul 2002 cu 20 de milioane de lire sterline, după care a investit 30 de milioane de lire sterline în refacerea, modernizarea şi extinderea ei, la final în anul 2006 a scos la vanzare proprietatea pentru că doar întreţinerea ei anuală costa 1 milion de lire.

Cumpărătorul actual a achitat suma de 35 de milioane Agenţiei Naţional Asset Management , agenţie de stat irlandeză ce a recuperat proprietatea de la dl. Leslie în contul datoriei la bancă. Updown Court, aşa este denumită proprietatea ce se întinde pe 58 de acri, are o alee de bowling, sală de cinema, cinci bazine de înot dintre care unul este ataşat dormitorului matrimonial, precum şi un heliport.

Gurile rele spun că notorietatea casei nevândute a fost atât de mare încât un observator a declarat pentru Sunday Times că era una din casele cele mai nedorite ce au existat vreodată la vânzare, unul din motivele ce o făceau neatrăgătoare era apropierea ei de autostrada M3 ce oferea un zgomot aproape permanent.

 

Foto : Dailymail.uk

Autor Constantin Claudiu

Publicat 17.10.2011

 

Comments are closed.