Gradini celebre XV | Resedinta de vacanta a fostului presedinte ucrainean Victor Ianukovici

Protestele din Ucraina ale demonstrantilor nemultumiti de directia tarii spre Rusia au adus la vedere si una din proprietatile comuniste din tara. Saracia tot mai mare din tara, trebuie sa stiti ca in tara vecina un ucrainean are un nivel de trai de 3 ori sub al unui roman, cu alte cuvinte tirania a indemnat populatia sa se revolte impotriva unui regim aproape totalitar. Bilantul confruntarilor este tragic, morti de o parte si de alta a baricadei, haos pe strazi, oameni disparuti, politicieni maziliti, presedintele fugit.

Gradina_Victor_IanukoviciGradina_Victor_Ianukovici_2Gradina_Victor_Ianukovici_3Gradina_Victor_Ianukovici_4

 O data cu fuga presedintelui Ianukovici multimea a invadat si proprietatile de stat somptuoase, specifice tiranilor, opulenta din belsug, protestatarii sunt felicitati acum pentru ca au scapat Ucraina de “ cancer”. Radacina problemelor din Ucraina provine din diviziunea politica intre est si vest.

Ce ne intereseaza pe noi este gradina somptuoasa ce se intinde pe o suprafata de 140 de hectare de pamant, frumos impadurita, cu un curs de apa navigabil, case de vacanta, helioport, teren de golf si foisoare de gradina gratioase. Proprietatea este amplasata in zona orasului Mezhyhirya, la circa 20  km de  Kiev. Garajul este umplut cu masini sport clasice in valoare de milioane, iar o gradina exotica gazduieste struti din Australia si Africa.

Se pare ca fostul presedinte Victor Ianukovici in varsta de 63 de ani, care a fugit sambata datorita turbulentelor grave de la miscarile de strada, se relaxa la sfarsit de saptamana in lux absolut, in spatele unor ziduri inalte patrulate de zeci de agenti de paza.

Gradina_Victor_Ianukovici_7Gradina_Victor_Ianukovici_8Gradina_Victor_Ianukovici_6Gradina_Victor_Ianukovici_5

Aceasta este casa presedintelui fugar din Ucraina care a fost inlaturat de la putere in mod dramatic dupa una din cele mai grave perioade de violenta din istoria tarii.

Dupa cum se poate vedea in cele cateva fotografii obtinute de la editia britanica a cotidianului Daily Mail, gradina este bazata pe specii forestiere, foioase specifice climei din Ucraina, cateva varietati de Thuja, de molid, brazi argintii. Trebuie remarcat faptul ca thuja este pregatita pentru iernare, adica au legat-o pentru a nu fi deteriorata de iernile aspre din Ucraina, iar alte specii mai sensibile sunt invelite si protejate. Iazul artificial este imprejmuit de arbusti si tufe ornamentale, amenajare clasica dar de efect. In unele parti de gradina sunt amplasate foisoare de tip grecesc, intalnim si unele statui greco- romane ce decoreaza elegant si discret  colturi de gradina.

As putea spune ca intreaga amenajare este absolut identica cu una a unei gradini din Romania, aceleasi specii folosite, linia arhitecturala similara. De fapt clima aproape identica ne obliga la aceleasi specii de plante, cu unele mici exceptii, pentru ca spre exemplu temperatura medie anuala de la Kiev nu este aceeasi cu temperatura medie anuala de la Bucuresti. Iazuri frumos ornate, peluzele foarte bine ingrijite pentru aceasta perioada a anului, docul de langa iaz parcheaza o frumoasa corabie de lemn transformata in restaurant cu terasa.

Proprietatea a fost deschisa publicului vizitator pana in anul 2010, dupa care a trecut in circuit inchis ca locuinta personala a presedintelui.

Interioare_celebreInterior_casa_Victor_IanukoviciLac_artificial_victor_ianukoviciPonton_casa_victor_ianukoviciPonton_casa_victor_ianukovici_3Ponton_casa_victor_ianukovici_2

Publicat 24.02.2014

Comments are closed.