Muşcate pentru balcon – Sfaturi de îngrijire pentru flori deosebite

Muşcata nobilă „ Clarion” , sau muşcata englezească cum mai este denumită la noi, este una din cele mai îndrăgite plante de balcon şi terasă, chiar dacă nu apare frecvent în oferta cultivatorilor autohtoni , ea este comercializată prin reţeaua importatorilor de flori din Olanda. Iată câteva sfaturi importante pentru îngrijirea acestei muşcate deosebite.

Primăvara când plantaţi în jardiniera dvs, sau în ghiveciul definitiv, cumpăraţi pământ de flori de calitate din reţeaua magazinelor de grădină şi îngrăşământ complex cu eliberare lentă, cu durata de acţiune 3- 4 luni de zile. Acest îngrăşământ îi va asigura nutriţia necesară până în septembrie. Această specie de muşcată , ca toate muşcatele dealtfel, suportă bine perioadele scurte de secetă, însă dacă primeşte apă în mod regulat produce mai multe flori. O irigare oscilantă poate provoca apariţia unor pete pe frunze. O atenţi sporită trebuie să acordaţi jardinierei dvs, dacă este nouă trebuie să –i găuriţi orificiile prevăzute pentru scurgerea apei, de cele mai multe ori ele vin negăurite. Drenarea apei este un element foarte important pentru o creştere armonioasă, stagnarea apei poate cauza putrezirea rădăcinilor.

Vara florile ofilite care nu cad singure trebuie rupte pentru a stimula înflorirea şi formarea bobocilor noi. Ramurile prea lungi, sau cele crescute în mod nedorit pot fi scurtate chiar dacă se pierd câteva flori, ramificările noi vor produce flori noi în scurt timp.Începând cu luna iulie puteţi să administraţi îngrăşământ diluat în apa de udat o dată pe săptămână.

Toamna înainte de primul ger, muşcatele se aduc în casă, se amplasează în pământ de flori proaspăt, iar ramurile se taie cu două treimi. Muşcatele iernează fără probleme în locuri luminoase şi răcoroase, cu temperatura între 5 şi 10 grade celsius, iar în primăvara următoare le aveţi din nou în formă spre a fi plantate în jardiniera dvs.

 

Mult succes!

 

Comments are closed.