Noi reguli de securitate la Longleat House Garden

Nici nu am terminat bine de scris despre frumoasele obiective turistice de la Longleat House si despre vacantele de vis din Marea Britanie, ca iata un mic scandal s-a iscat intre autoritatile de la Longleat house , mai précis noua administratie si locuitorii din zona Castelului din orasele Frome si Warminster.

Satenii care locuiesc in preajma Castelului, folosesc drumurile de tara ce trec pe proprietatea Domnului Bath, actualul proprietar al Castelului, si de aici pana la semne de furie nu a mai fost mare distanta. Recent le-a fost interzis accesul pe proprietate, indiferent daca e pe jos, cu bicicleta, ori la plimbare cu cainele. Personalul de securitate i-a oprit zilele trecute instaland bariere galbene , ce sunt pazite non stop, iar daca vrei sa treci trebuie sa platesti o taxa de 27, 50 lire , contravaloarea unei zile de vizita pe proprietatea Longleat House.

Satenii declara ca acest drum este singura cale de acces intre orasele Frome si Warminster, si acest drum este foarte popular pentru ei, intotdeauna au trecut pe acolo.

Se pare, ca noile reguli au fost impuse de catre fiul Doamnei Bath, Dl. Ceahlin Thynn, cel care a preluat administrarea proprietatii anul trecut de la Doamna Bath, in varsta de 78 de ani. Disputele au aparut de la faptul ca Dl. Thynn spune ca vrea sa modernizeze imobilul si sa introduca noi reguli de control.

Dl. Sholto Walker, 46 de ani, liderul protestatarilor locali, a trimis o scrisoare Doamnei Bath in care expune toate off-urile localnicilor, subliniind faptul ca de peste 100 de ani majoritatea localnicilor trec pe acest drum si niciodata nu au fost pusi sa plateasca. Mai mult decat atat, in comunicat se arata ca aceasta intelegere tacita intre localnici si proprietarul Castelului  dateaza de foarte multa vreme, ei nefiind niciodata obligati sa plateasca. In aceasta scrisoare de protest se mai arata ca mica comunitate locala sprijina modernizarea zonei, dar nu  accepta aceasta “ aroganta corporativa “ Pietonii din zona sunt intrebati mereu daca au bilet de trecere, taxa fiind dupa parerea lor exagerat de mare. Scrisoarea de protest a fost trimisa atat administratiei Castelului cat si presei din Marea Britanie.

Raspunsul a venut de la dl. David Bradley, directorul executiv al firmei de administrare condusa de Dl. Thynn, fiul proprietarului in varsta de 36 de ani,  – “ Accesul pietonilor si a localnicilor nu este ingradit, iar recentele masuri fac parte dintr-un program mai amplu de securizare a zonei, mai ales ca in ultimul timp au avut loc doua jafuri in Castel si o dauna imobiliara la una din cladirile administrative.  Longleat House este o proprietate privata, iar cele 8000 de hectare din jurul Castelului ofera in continuare acces localnicilor fara plata vreunei taxe. Accesul cainilor sau a altor animale de companie este strict interzisa odata cu introducerea noilor norme de securitate, iar noua politica a administratiei Castelului trece printr-o perioada de modernizare mai ales ca Gradinile Castelului vor suferi usoare transformari pentru a face din intregul obiectiv touristic un obiectiv tip Disneyland .Evenimentele recente necesita o revizuire completa a procedurilor de acces pe teritoriul Longleat House. “

Longleat House este unul din obiectivele de mare atractie din Marea Britanie,  cu peste un million de vizitatori pe an, si se pare ca anul acesta, fiind anul Jocurilor Olimpice de la Londra va fi un an record de vizitatori.

Autor Constantin Claudiu

Publicat 05.02.2012

foto : dailymail.co.uk

foto 2 : Drumul problema  marcat cu rosu ,care este subiectul disputei intre Administratia Castelului si localnici.

Comments are closed.