Pleione formosa – orhidee pentru exterior

Cultivare, sfaturi utile


Cultivarea orhideelor din specia Pleione este aproape o joacă.Este de ajuns să plantaţi bulbii în a doua jumătate a lunii martie, recomandabil ar fi într-un vas, de 19-25 cm.Orhideele Pleione mai intai vor inflori in luna aprilie iar apoi mai tarziu vor dezvolta o frunză.Pleionele sunt un grup de orhidee terestre originare din Asia de sud -est, ele sunt intalnite la înălţimi de 1000-4200 metri altitudine, la baza unor copaci sau pietre acoperite cu muschi. Bulbii au forma piriforma, de culoare verde, netedă, cu nuanţe de violet închis, in primul an vor inflori pe un singur betisor  iar apoi vor dezvolta o frunză mică, şi după câţiva ani vor produce mai multe flori.

Este recomandat daca nu a-ţi mai cultivat orhidee sa incepeţi cu cele din specia Pleione formosa , pentru ca vă veţi familiariza cu orhideele si veţi deveni pasionaţi de orhidee după primele succese cu Pleione formosa.

Floarea propriu-zisă este formată din 3 sepale externe şi 2 sepale interne, centrul florii este infăşurat într-un tub striat cu marginile zimţate.Culoarea variază in funcţie de specie şi hibrizi , alb crem si roz la Pleione formosana , cu buza galbenă punctată cu roşu la Pleione forrestii, culoarea caisei la hibrizii Pleione shanntung care sunt o încrucişare dintre Pleione formosana şi pleione x confusa, sau roşu închis la Pleione Tongariro, hibrid obţinut din încrucişarea speciei Pleione Versailles cu Pleione Speciosa.

Fişa tehnică

Lumină Pot fi ţinute în aer liber pe tot parcursul anului, într-un colţ însorit, dar după amiaza să fie umbrit, iarna are nevoie de frig, întuneric şi mediu uscat.

Pământ Un amestec cu un drenaj foarte bun. Este valabil si la alte orhidee daca achizitionaţi din florării. Recomandarea noastră, dacă nu găsiţi pământ pentru orhidee gata confecţionat puteţi recurge la următoarea reţetă :cumpăraţi un sac de scoarţă de copac decorativă, de culoare naturală şi faceţi urm0torul amestec – 25% nisip+ 25 % scoarţă de copac mărunţită + 20% mraniţă + 20% pământ de pădure + 10 % perlit. Acest amestec daca a-ţi făcut mai mult puteţi să-l depozitaţi într-un sac şi să-l folosiţi si la orhideele de interior.

Apa După plantare udaţi bine, ca să se poată dezvolta rădăcinile, apoi păstraţi pământul umed până începe să inflorească, Toamna reduceţi udarea până la suspendare.

Fertilizare Din mai până în septembrie , o data pe lună, folosind un îngrăşământ echilibrat 20-20-20, doza de un gram la litru de apă.

Clima şi temperatura Intre mai şi septembrie, dacă temperatura depăşeşte 25 de grade celsius atunci mutaţi ghiveciul într-o zonă ventilată. Iarna bulbii iernează între 0 si -5 grade celsius.

Preţ – Un bulb de Pleione formosa ( cel mai răspândit)  costă in jur de 3, 5 euro, un bulb de Pleione forrestii costă în jur de14 euro, un pachet de 3 bulbi hibrizi de Pleione Tongariro costă in jur de 15 euro.

Mod de cultivare

Dacă aveţi la dispoziţie un buget mai generos şi pentru un efect mai spectaculos merită să puneţi minim 10 bulbi într-un vas de 25 cm diametru, dar nu prea înalt. Puneţi pe fundul vasului o înălşime de aproximativ 1 cm pietriş de mărimea unei alune, apoi completati cu amestecul de pământ făcut până rămâne vasul  3 degete gol. După care aşezaţi bulbii unul langa altul la o distanţă de minim 1,5 cm, acoperindu-i apoi cu amestecul de pământ dar nu să-i acoperiţi definitiv, lăsaţi vârful bulbilor la suprafaţă.

Mult succes!

Foto 2:

http://www.orchidspecies.com/pleiformosana.htm

9 Comments

 1. Chieko Elbe says:

  Im touched, I need to say. Very rarely do I uncover a weblog that’s each educative and entertaining, and let me tell you, youve hit the nail on the head. Your put up is vital; the problem is something that not many people are talking intelligently about. I am really completely satisfied that I stumbled across this in my seek for one thing relating to it.

 2. student loan consolidation Consolidating scholar loans is a crucial step in the direction of managing your debt and being able to pay off your scholar loans with out the risk of default. Whenever you consolidate loans the result is a simplified mortgage compensation and lower monthly payments. However, to handle those scholar loans, you must be able to consolidate your loans at an appropriate time. Fortuitously, Congress has just lately changed federal rates of interest which favor scholar mortgage debt consolidation. Banks even have a number of the lowest rates of interest in historical past, creating a perfect time to contemplate consolidating your scholar loans.

 3. Verry nice blog and useful! I think i will come back one day !SD

 4. La un joc cu amanuntul single-player poate costa oriunde de la $ 20 la $ 80, si ofera, de obicei, zeci de ore de divertisment, potential mai mult în cazul în care jocul poate rejucat folosind-o clasa diferita, factiune, sau modul de gameplay. Chiar daca joci prin ea doar o singura data si este nevoie de 30-40 de ore, sunt bune cote ca este costa mai putin de doi dolari pe ora, care este destul de rezonabil în ceea ce priveste divertisment merge. Un alt lucru frumos despre jocuri single-player este ca puteti sa le revizita ani mai târziu, fara a fi nevoie sa va faceti griji daca servere de joc sunt înca disponibile, sau daca cineva este în continuare de joc. Desigur, daca este o consola de joc, închirierea este o alta optiune, care va salva câteva dolari.

 5. I have been browsing on-line greater than three hours these days, but I never found any fascinating article like yours. It¡¦s beautiful price sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made excellent content as you did, the net will be a lot more helpful than ever before.

 6. Sorry for being offtopic, but what theme do you use? wow names

 7. Luigi Fulk says:

  Verry nice blog and useful! I think i will come back one day !FixAuto

 8. Verry nice blog and useful! I think i will come back one day !FixAuto

 9. Rubi Ermita says:

  Very interesting post. I found your blog in the blog directory I don’t know how it came up but you made a very informative post. Nice job.