Proiectele noastre (II) – Alee de intrare, compoziţie all seasons!

În exemplele de mai jos avem o alee de intrare într-o curte de circa 500 de metri pătraţi, curte ce iniţial a fost gazonată cu rulouri de gazon datorită faptului că era undeva spre sfârşitul lunii iunie şi temperaturile ridicate  nu mai permiteau însămânţarea gazonului, urmând ca ulterior în perioada de toamnă să se facă amenajarea propriu-zisă cu plante , flori, bulbi, etc.

Proprietarul respectiv nu a dorit să cheltuie prea mulţi bani pentru amenajare, şi a dorit să –şi aleagă o variantă simplă de amenajare, ieftină, cu specii comune dar de efect, folosind mai mult plante din producţia autohtonă. Alegerea unor specii foarte scumpe, exotice , nu este întotdeauna cea mai potrivită, este posibil ca plantele cumpărate să nu fie aclimatizate şi să moară după un an de zile.

În cazul de faţă s-a dorit amenajarea unei grădini de circa 400 de metri pătraţi fără depăşirea unui buget de criză, având în vedere că traversăm cu toţii o perioadă mai grea. Proprietarul terenului nu a dorit să divulge costurile totale ale amenajării şi nici mai multe fotografii despre grădina sa. Aşadar nu suntem în măsură să dezbatem amenajarea grădinii ci doar să venim cu o imagine şi cu un exemplu de amenajare ieftin, elegant, amenajare ce a schimbat cu totul micropeisajul grădinii. Gazonul a fost plantat prin rulouri de gazon cu câteva luni de zile înainte, iar speciile alese pe această alee au fost propuse exclusiv de proprietarul grădinii.

Plantele folosite pe această alee:

1.Thuja smaragd                                                                                2 buc.

2. Cupressus aurea                                                                           2 buc.

3. Forsthytia                                                                                        1 buc.

4. Magnolia Soulangeana                                                              1 buc.

5. Bulbi de toamnă ( lalele, narcise, violete, zambile)     30 buc.

6. Răsad de primăvară divers ( lobelia )                               30 buc.

7. Hortensia                                                                                         2 buc

Autor Constantin Claudiu

Publicat 26.10.2011

 

Comments are closed.