Bogăţia marilor păduri
Nu trece nici un an fără ca cercetătorii să nu descopere sau să redescopere un alt arbore bogat în proprietăţi benefice , care le aduce indigenilor ce trăiesc în jurul său sănătate şi tinereţe veşnică. Cu toate acestea defrişările fără noimă aduc mari deservicii comunităţilor respective pe timp îndelungat. Spre exemplu în jungla amazoniană despăduririle au crescut de aproape şase ori doar într-un an de zile.Cifrele au luat pe nepregătite autorităţile braziliene încât au constituit un comitet de criză pentru a stopa măcelul.Din cauza cererii tot mai mari de soia şi de terenuri agricole se defrişează necontrolat în zonele riverane junglei amazoniene. Dar să vedem în continuare ce beneficii ne pot aduce pădurile ce ne înconjoară.
– În pădurea Amazonului care ascunde atâtea bogăţii necunoscute încă, au fost descoperiţi doi palmieri, dintre care primul , Hunguragua, deţine proprietăţi de tonifiere, iar cel de-al doilea , Condurango, are proprietăţi astringente.
– În pădurea Australiei de Sud, a fost descoperit arborele Melaleuca, ale cărui frunze îşi datorează mirosul puternic uleiului esenţial pe care –l conţin , antibacterian, antifungic, utilizat de decenii întregi împotriva multor afecţiuni, cum ar fi cele ale pielii capului.
– În pădurea Mexicului , a fost descoperit arborfle pielii, atât de controversat acum câţiva ani. Scoarţa de mimoza tenuiflora are un puternic efect regenerator.
– În pădurea din Tahiti, a fost descoperit arborele monoi. Acest produs este realizat din ulei de cocos în care au fost macerate flori de Tiare după o reţetă originală.
– În pădurea din China a fost descoperit arborele ginkgo biloba, cel mai vechi arbore din lume, ale cărui proprietăţi fantastice sunt cunoscute de numai o jumătate de secol. Are o acţiune eficientă asupra sistemului circulator şi asupra radicalilor liberi .
– În pădurea din Himalaya a fost descoperit arborele neem, nu trebuie confundat cu cel vietnamez, din fructele căruia se extrage un ulei cu proprietăţi antiinflamatoare.
– În pădurea din Africa , a fost descoperit arborele karite. Din el se extrage untul de karite, ideal împotriva arsurilor şi iritaţiilor . Hrăneşte şi calmează pielea şi părul uscat.
– În pădurea din Maroc, a fost descoperit arborele arganier, arborele de fier, ce creşte în pădurile din sud-estul Marocului, fiind înzestrat cu proprietăţi de reglare şi de protejare ale celulelor epidermei. Femeile marocane sunt familiarizate de mult timp cu însuşirile sale cosmetice.Ele îşi ung pielea corpului şi a feţei cu scopul de a o hrăni şi de a o înfrumuseţa.
– În pădurea din Thailanda a fost descoperit arborele taung taunggi al cărui lemn este o importantă sursă de vitalitate şi tinereţe.
Autor Constantin Claudiu
Publicat 04.11.2011
Bancuri
Adauga site, propune url, inscrie link in Director Web Gratuit